RENDGEN

Rendgengrafija predstavlja najčešći bazični dijagnostički postupak u radiologiji. Tehnika pregleda zasniva se na izlaganju određenog dela tela rendgen zracima.

Neo Mag RENDGEN

Jedan deo tih zraka se apsorbuje u našem telu a jedan deo dolazi do rendgen filma, tj. kasete, koja se nakon toga stavlja u CR razvijač, gde se zapravo izlaže laserskim zracima i nakon očitavanja dobijamo rendgengrafiju koju zatim interpretira radiolog.

Pri ovom pregledu pacijent primi određenu dozu jonizirajućeg zračenja koje nije opasno po zdravlje.

Kod nas možete uraditi:

  • rendgengrafiju pluća i srca,

  • koštano-zglobnog sistema,

  • nativnu grafiju abdomena,

  • nativnu grafiju urotrakta,

  • kraniogram.

Najsavremeniji rendgen uređaj

Philips X-RAY

U NEO MAG dijagnostičkom centru u Nišu, a u pripremi  i u Pirotu možete da uradite rendgen na izuzetno kvalitetnom Philips digitalnom aparatu.

Tu smo zbog Vas NEO MAG

Dijagnostički centar

Dijagnostički centar „Neo Mag“ najveći je privatni dijagnostički centar na jugu Srbije koji je počeo sa radom 2003. godine, kao prva i jedina magnetna rezonanca južno od Beograda.

Dugogodišnja i uspešna saradnja sa sindikalnim organizacijama javnih i privatnih ustanova Republike Srbije gde je osnovni cilj da članovima sindikata obezbedimo preglede po najpovoljnijim uslovima – administrativnim zabranama.

Tim lekara posvećen Vama!

Naši radiolozi su prisutni tokom samog snimanja kao i vrhunski lekari za obavljanje konsultativno specijalističke preglede nakon dijagnostike.